Hakkımızda

2007 yılında başlayan Muğla Üniversitesi Araştırma Laboratuvarları Merkezi-MUALM Projesi’nin Birinci etabı 2010 yılı sonunda tamamlanmıştır. Bina yaklaşık 8000 m2 kapalı alanda laboratuvarlar, konferans salonu ve çalışma ofislerini barındırmaktadır.

İlk etapta Gıda, Çevre, Mikrobiyoloji, Biyokimya, Fizik ve Malzeme Bilimi alanlarında faaliyet gösterecek olan laboratuvarlar için alınan cihazların çoğu kurularak araştırma çalışmalarında kullanılmaya başlamıştır.

Merkez bünyesinde bulunan cihazlar; nano-teknoloji, biyo-teknoloji, çevre, arkeoloji, fizik, kimya, biyoloji, malzeme, inşaat, jeoloji, maden, seramik, adli tıp, diş hekimliği..  gibi bilim dallarındaki araştırmalara hizmet etmektedir.

Şu anda projenin ikinci etap inşaatı devam etmekte olup, 9000 m2 kullanım alanına sahiptir ve hizmete sunulduğunda yukarıda bahsedilen birinci etap laboratuvarlarına ilaveten nano-teknolojik ve biyo-teknolojik malzemelerin üretimi için gerekli olan donanım ve ekipmanlara sahip yeni araştırma laboratuvarlarının hizmete sokulması planlanmaktadır.

VİZYONUMUZ

Üniversitemizde yürütülen araştırma geliştirme faaliyetlerinde kullanılan pahalı ve değerli olan ve bir çok araştırmacıya hitap eden malzeme ve cihazları bir arada toplu olarak hizmete sunmak bağımsız olarak üniversitenin farklı ve uzak laboratuvarlarında çalıştıkları için birbirlerini tanımayan ve birlikte çalışmayan araştırmacıları aynı ortamda bir araya getirerek ortaklıklar oluşturmak birlikte çalışmalarını teşvik etmektir.

MİSYONUMUZ

Araştırmacıları ve güçlerini bir araya toplayabilmek için laboratuvar ve araştırma ve analiz merkezlerinden oluşan bir birim oluşturmak ve bu birimin çatısı altında bireysel olarak ulaşılması zor olan alet, cihaz ve kimyasal malzemeleri araştırma yapmak isteyen bilim insanlarının hizmetine sunmaktır.

Bu çerçevede yapmamız gereken bir diğer çalışmada bilim insanlarının hem birbirleri ile hemde sanayicilerle ortaklıklar kurmalarını teşvik etmektir. Bu amaçla üniversiteli akademisyenlere BAP, TÜBİTAK, DPT, KOSGEB vb. alanlarda projeler yapmaları hususunda yardım ve teşvik etmektir.

AKADEMİK PERSONEL

Malzeme Araştırma Laboratuvarı                          0 252 211 30 74